Du behöver
- vetemjöl
- 1 tsk honung
- 0.5 tsk salt
- 50 g smör kallt
- 12.5 g jäst
- 1.5 dl mjölk kall
Pensling och dekoration:
1 st ägg uppvispat
sesamfrön
Ugn: 250º
Gör så här
1
Blanda 4 dl mjöl, honung, salt, smör och jäst i skålen till matberedaren med plastkniven, till en smulig massa.
2
Blanda 4 dl mjöl, honung, salt, smör och jäst i skålen till matberedaren med plastkniven, till en smulig massa.
3
Kavla ut degen till en tjock platta och ta ut hjärtbröd med ett mått. Lägg bröden på en plåt med bakplåtpapper. Täck över och ställ in plåten i kylen i 8-12 timmar.
4
Låt bullarna stå i rumsvärme medan ugnen värms upp. Pensla bullarna med ägg och strö över sesamfrön. Grädda i mitten av ugnen, ca 8 minuter. Servera bröden varma till maten.