Hjärtbröd

Hjärtebrödet är perfekt till Alla hjärtans dag.

Du behöver

  • vetemjöl
  • 1 tsk honung
  • 0.5 tsk salt
  • 50 g smör kallt
  • 12.5 g jäst
  • 1.5 dl mjölk kall

Pensling och dekoration:

1 st ägg uppvispat
sesamfrön

Ugn: 250º

Gör så här

1
Blanda 4 dl mjöl, honung, salt, smör och jäst i skålen till matberedaren med plastkniven, till en smulig massa.

2
Blanda 4 dl mjöl, honung, salt, smör och jäst i skålen till matberedaren med plastkniven, till en smulig massa.

3
Kavla ut degen till en tjock platta och ta ut hjärtbröd med ett mått. Lägg bröden på en plåt med bakplåtpapper. Täck över och ställ in plåten i kylen i 8-12 timmar.

4
Låt bullarna stå i rumsvärme medan ugnen värms upp. Pensla bullarna med ägg och strö över sesamfrön. Grädda i mitten av ugnen, ca 8 minuter. Servera bröden varma till maten.

Scroll to Top