Hjärtbakelser med vaniljgrädde

Onsdagen den 14 februari är det Valentindagen, den dag då man gärna vill göra lite extra för den som står ens hjärta nära. De här bakelserna är inte svåra att göra. Baka bottnarna dagen före och lägg samman med krämen.

Du behöver

  • 1 dl potatismjöl
  • 0.5 dl glutenfri mjölmix
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 st ägg
  • 1.5 dl socker

Fyllning:

1.5 dl mjölk
1 st marsanpulver
1 msk socker
1.5 dl vispgrädde

Garnering:

vispgrädde och bär

Det här behövs till 2 bakelser:

Gör så här

1
Mät upp potatismjöl, mjölmix och bakpulver. Vispa ägg med 1 1/2 dl socker till en tjock och pösig smet.

2
Häll de torra ingredienserna i äggsmeten och rör om så att allt blandar sig. Skrapa ned smeten i en bakpappersklädd långpanna 25×30 cm och grädda kakan mitt i ugnen i 5 minuter, 250°. Låt svalna av innan du tar ut 6 bottnar med hjälp av ett stort hjärtformat mått.

3
Koka 1 1/2 dl marsankräm (1 1/2 dl standardmjölk, 1 msk socker och en påse marsanpulver). Sjud blandningen under omrörning tills krämen tjocknat. Vispa 1 1/2 dl grädde och blanda hälften med den avsvalnade krämen. Lägg samman hjärtana tre och tre med kräm och några halvtinade jordgubbar emellan. Den vispade grädden som är kvar måste vispas upp igen om du använder den först nästa dag.

4
Garnera bakelserna med spritsad grädde och halvtinade bär. Låt stå i kylen en stund.

Scroll to Top