Het räkpaj med chili

Du behöver Pajskal enligt grundrecept nedan Fyllning: 4 st ägg 250 g kesella 2 dl riven ost gärna smakrik 0.5 st röd chilipeppar 1 tsk...

Du behöver

Pajskal enligt grundrecept nedan

Fyllning:

4 st ägg
250 g kesella
2 dl riven ost gärna smakrik
0.5 st röd chilipeppar
1 tsk chipotlepasta eller annan stark kryddpasta
0.5 tsk rökt paprikapulver
salt
500 g räkor med skal 200 g skalade

Garnera med:

röd chilipeppar lime, koriander

Servera med:

sallad

Ugn: 225°

Gör så här

1

Gör pajdegen enligt grundreceptet. Använd en rektangulär form, 20×28 cm, eller en vanlig rund, 24 cm i diameter.

2

Fyllning: Vispa samman ägg, kesella, ost, hackad chili, chipotlepasta, rökt paprikapulver och salt. Vänd ner hälften av räkorna och häll i det förgräddade pajskalet.

3

Grädda i ca 30 minuter tills äggstanningen stelnat. Strö på resten av räkorna, skivad chili, limeklyftor och koriander. Servera med sallad.

Scroll to Top