RECEPT FRÅN HJ

Het indisk kycklinglårgryta

Av . Foto: Charlie Drevstam och Fabian Björnstjerna

Okänd
6 portioner

Du behöver

  • 900 g kycklinglårfilé
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk olivolja
  • 2 msk gurkmeja
  • 2 msk spiskummin
  • 2 msk malen koriander
  • 1 msk malen ingefära
  • 0.5 msk chiliflakes
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 st gul lök i klyftor
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 0.5 dl grovriven ingefära
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 3 dl vatten
  • Till servering: 1 kruka koriander, 2 dl yoghurt (10%) och råris

Gör så här

1

Salta och peppra kycklingen. Hetta upp olja i en djup stekpanna med lock och bryn kycklingen. Lägg åt sidan.

2

Stek de torra kryddorna i samma panna utan att diska den emellan. Stek under omrörning tills det börjar dofta. Tillsätt lök, vitlök och ingefära. Stek ytterligare någon minut.

3

Tillsätt kyckling, buljongtärning och vatten. Låt småputtra 20–30 minuter med lock. Servera grytan med färsk koriander, yoghurt och råris.


Recept