Du behöver
Picklad rödlök
2 st rödlökar
1 dl ättiksprit 12 %
2 dl strösocker
3 dl vatten
1 tsk salt
0.5 tsk chili
Pebre (chilensk tomatsalsa)
6 st stora tomater
1 st lök klyftad
1 msk chiliflakes
3 tsk salt
peppar
0.5 tsk spiskummin
1 kruka persilja
2 tsk vinäger
Bönsallad
500 g smörbönor 2 avrunna burkar
2 dl solrosfrön
1 msk rapsolja
0.5 tsk flingsalt
1 msk jalapeño hackad
0.5 tsk malen spiskummin
0.5 tsk malen koriander
0.5 tsk salt
1 dl pebre
400 g blandad sallad t.ex. isberg, radicchio och rucola
5 st rödbetor skalade och strimlade
4 st tomater klyftade
picklad rödlök
Gör så här
Picklad rödlök: Koka upp ättika, socker, vatten, salt och chili. Strimla löken fint. Lägg löken i en burk och häll på lagen.
Pebre (chilensk tomatsalsa): Lägg hälften av tomaterna och löken i en mixer. Mixa ca 5 sekunder. Lägg i resterande ingredienser. Mixa ca 5 sekunder till. Det ska vara lite bitar kvar av tomaterna. Smaka av med salt.
Bönsallad: Öppna burkarna med bönor och låt spadet rinna av. Skölj i kallt vatten.
Rosta solrosfröna i olja i en stekpanna på hög värme. Strö över flingsalt.
Blanda jalapeñon med bönorna. Tillsätt alla kryddor och pebren. Blanda runt.
Lägg upp salladen på ett fat. Lägg på bönröran, rödbetorna och tomaterna.
Toppa med picklad rödlök och rostade solrosfrön.