Hemmets journals goda Juljansson

Du behöver större purjolökar smör ca 1 kg potatis av mjölig sort ask ansjovisfiléer 2 dl hackad dill 3 dl vispgrädde 1 dl mjölk 1.5...

Du behöver

  • större purjolökar
  • smör
  • ca 1 kg potatis av mjölig sort
  • ask ansjovisfiléer
  • 2 dl hackad dill
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1.5 dl kaviar
  • ströbröd
  • 3 msk smör

Gör så här

1

Skölj och strimla purjolöken. Mjukstek den i smör, cirka 10 minuter.

2

Skala potatisen och skär i tunna strimlor.

3

Varva potatis, purjolök, ansjovisfiléer och dill i en smord ugnsfast form. Börja och avsluta med ett lager potatis.

4

Vispa ihop grädde, mjölk och kaviar och häll i formen. Strö över ströbröd och klicka på smör.

5

Grädda mitt i ugnen i 200 grader tills potatisen är mjuk och gratängen har fin färg, cirka 50 minuter.

Scroll to Top