Du behöver
- 600 g mjölig potatis
- 6 dl vetemjöl
- 2 st ägg
- 1 tsk salt
Servera med
1 pkt bacon
1 kruka salvia
70 g pinjenötter
2 dl färskriven parmesanost
lite god olivolja
Gör så här
Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Låt ånga av och svalna lite.
Häll mjölet på en bänk och pressa potatisen genom potatispress ovanpå. Gör en fördjupning i högen och knäck i äggen. Strö över salt och blanda till en deg.
Knåda tills degen är jämn och fin. Tillsätt mer mjöl om den känns kladdig. Låt degen vila inplastad i kylen i en halvtimme.
Rulla ut långa, smala korvar av degen. Skär dem i centimeterstora bitar. Tryck till varje bit lite lätt med en gaffel. Koka upp en stor kastrull saltat vatten.
Strimla baconet och stek det i en stekpanna tills det börjar få färg. Finhacka salvian och lägg den i stekpannan tillsammans med pinjenötterna. Fräs allt ytterligare någon minut, tills även nötterna får lite färg.
Koka gnocchin tills den flyter upp till ytan. Det tar någon minut.
Blanda gnocchin med baconfräset och färskriven parmesan. Peppra, ringla över lite god olivolja och servera direkt.