Hemmagjord gnocchi med bacon

Gnocchi, potatisklimpar, är en klassisk italiensk rätt som inte är svår att göra.

Du behöver

  • 600 g mjölig potatis
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 st ägg
  • 1 tsk salt

Servera med

1 pkt bacon
1 kruka salvia
70 g pinjenötter
2 dl färskriven parmesanost
lite god olivolja

Gör så här

1

Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Låt ånga av och svalna lite.

2

Häll mjölet på en bänk och pressa potatisen genom potatispress ovanpå. Gör en fördjupning i högen och knäck i äggen. Strö över salt och blanda till en deg.

3

Knåda tills degen är jämn och fin. Tillsätt mer mjöl om den känns kladdig. Låt degen vila inplastad i kylen i en halvtimme.

4

Rulla ut långa, smala korvar av degen. Skär dem i centimeterstora bitar. Tryck till varje bit lite lätt med en gaffel. Koka upp en stor kastrull saltat vatten.

5

Strimla baconet och stek det i en stekpanna tills det börjar få färg. Finhacka salvian och lägg den i stekpannan tillsammans med pinjenötterna. Fräs allt ytterligare någon minut, tills även nötterna får lite färg.

6

Koka gnocchin tills den flyter upp till ytan. Det tar någon minut.

7

Blanda gnocchin med baconfräset och färskriven parmesan. Peppra, ringla över lite god olivolja och servera direkt.

Scroll to Top