Hemlagad fish and chips

Den klassika rätten från England lagar du enkelt själv hemma. Allra godast blir det med färsk fisk. Servera med remouladsås.

Du behöver

  • 700 g vit fiskfilé t ex torsk
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 st uppvispade ägg
  • 4 dl panko
  • 2 msk smör
  • 2 msk olja

Remouladsås

2 dl crème fraîche
1 dl majonnäs
3 msk bostongurka
2 tsk fransk senap
1 tsk gurkmeja
2 msk citronsaft

Servering

pommes frites
citronklyftor

Gör så här

1

Remouladsås: Blanda samtliga ingredienser och förvara svalt.

2

Dela fisken i mindre bitar. Vänd först i mjöl, sedan i ägg och sist i panko.

3

Stek fisken frasig i smör och olja, ca 3 minuter per sida.

4

Servering: Servera med pommes frites, remouladsås och citron.

Scroll to Top