Helstekt rostas med svamp och dragonsås

Du behöver 1 kg rostas salt peppar 4 st vitlöksklyftor 1 st timjan kruka 2 msk smör + 50 g + 2 msk 300 g...

Du behöver

  • 1 kg rostas
  • salt peppar
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 st timjan kruka
  • 2 msk smör + 50 g + 2 msk
  • 300 g skogschampinjoner

Dragonsås:

1 st schalottenlök
3 msk vatten
3 msk vitvinsvinäger
1 tsk vitpeppar krossad
2 tsk dragon torkad
5 dl crème fraîche
0.5 dl hackad persilja
salt peppar

Ugn: 125°

Gör så här

1
Krydda köttet med salt och peppar och bryn det runt om i en stekpanna med 2 msk smör. Skala och hacka vitlöken grovt. Hacka hälften av timjanen grovt. Lägg vitlök och timjan i stekpannan och tillsätt 50 g smör. Ta stekpannan från plattan och ös köttet med det smälta smöret.

2
Lägg kött med steksky i en ugnsfast form och tillaga i ugnen tills innertemperaturen är 60°. Låt köttet vila i 15 minuter. Skiva upp och garnera med resten av timjanen.

3
Skär svampen i kvartar och stek i en stekpanna med 2 msk smör. Salta och peppra.

4
Dragonsås: Skala och hacka löken. Koka upp vatten, vinäger, lök, peppar, dragon och småkoka tills nästan all vätska kokat in. Låt kallna. Blanda med crème fraiche och persilja och smaka av med salt och peppar.

Scroll to Top