Helstekt karré med svampvinägrett

Du behöver 2 kg fläskkarré salt och peppar 2 msk smör eller margarin 1 st citron rivet skal 2 st vitlöksklyftor 2 msk hackad färsk...

Du behöver

  • 2 kg fläskkarré
  • salt och peppar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 st citron rivet skal
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk hackad färsk rosmarin
  • 0.5 dl olivolja

Svampvinägrett:

200 g kantareller
2 msk smör
1 dl hasselnötter
2 msk balsamvinäger
1 msk honung
1 tsk senap
1 dl olivolja

Ugn: 175°

Gör så här

1
Putsa köttet och krydda det väl med salt och peppar. Bryn köttet runt om i en stekpanna med smör.

2
Blanda citronskal, pressad vitlök, rosmarin och olja i en form och vänd runt köttet i blandningen. Stick in en stektermometer i köttet och tillaga i ugnen tills innertemperaturen är 75°. Låt köttet vila inlindat i bakplåtspapper, 20 minuter.

3
Svampvinägrett: Ansa och stek svampen i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Grovhacka nötterna och rosta dem i en torr stekpanna. Vispa samman vinäger, honung, senap och olja och blanda i svamp och nötter.

4
Skiva upp köttet och servera det med svampvinägretten.

Scroll to Top