RECEPT FRÅN HJ

Helstekt fläskfilé med ugnsrostade grönsaker

Av .

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk mortlad svartpeppar
  • 1 tsk smulad rosépeppar
  • 2 msk smör
  • Ugnsrostade grönsaker

  • 600 g färsk rödbeta
  • 200 g svartkål
  • knippe gula lökar
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • 200 g chèvreost
  • mangoldskott

Gör så här

1

Koka rödbetorna med 3 cm kvar av blasten i saltat vatten. Koka dem precis mjuka, skölj i kallt vatten och gnid av skalet.

2

Putsa fläskfilén och klappa in salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med lock och bryn köttet runt om i smör. Sänk temperaturen på spisen, stick in en termometer i köttet och lägg på ett lock. Låt eftersteka till en innertemperatur på 68°, cirka 10 minuter. Låt vila 5 minuter innan köttet skärs upp i 1 cm tjocka skivor.

3

Klyfta rödbetorna och fördela på en ugnsplåt med svartkål och klyftade knipplökar. Ringla över olja och salta. Rosta högt upp i ugnen cirka 10 min. Bryt loss bitar av chèvreosten och fördela på plåten. Toppa med mangoldskott.


Recept