Hel lax med svampfyllning

Du behöver 1.2 kg laxfilé med skinn 250 g champinjoner 1 st schalottenlök 1 msk smör 1 dl västerbottensost riven 2 msk hackad persilja salt...

Du behöver

  • 1.2 kg laxfilé med skinn
  • 250 g champinjoner
  • 1 st schalottenlök
  • 1 msk smör
  • 1 dl västerbottensost riven
  • 2 msk hackad persilja
  • salt peppar

Sås:

1.5 dl vispgrädde
2 dl crème fraîche
1 st fiskbuljongtärning
1 st citron rivet skal
1.5 tsk pressad citronsaft
2 msk hackad dill
strösocker

Servera med:

sockerärter
ärter
potatis kokt

Ugn: 200°

Gör så här

1
Skär en ficka längs med mitten på hela laxen, men skär inte igenom skinnet.

2
2. Ansa och hacka svampen. Skala och hacka löken. Fräs svamp och lök i en stekpanna med smör i stekpanna tills vätskan kokat in.

3
Blanda svampfräset, ost och persilja. Krydda med salt och peppar. Fördela i fickan på laxen. Krydda laxen med salt och peppar. Tillaga i ugnen, 20–25 minuter tills laxen är klar.

4
Sås: Koka upp grädde, crème fraiche och buljongtärning, och koka ett par minuter. Smaksätt med citronskal, citronsaft, dill, salt, peppar och lite socker. Servera till laxen med kokta sockerärter, kokta ärter och kokt potatis.

Scroll to Top