Hel kyckling med ginger beer och gröna bönor

Ugnsbräsera hel kyckling i ginger beer. Du får både en saftig kyckling och en god sky att servera till.

Du behöver

  • hel kyckling
  • 33 cl En flaska ginger beer
  • 3 dl ris

Marinad

2 msk färsk ingefära
1 st finriven vitlöksklyfta
1 st finhackad röd chili
1 msk neutral olja
1 msk kinesisk soja
1 msk flytande honung
1 tsk salt

Vitlöksfrästa haricots verts

150 g haricots verts
2 st tunt skivade vitlöksklyftor
1 msk neutral olja

Ugn: 200º

Gör så här

1

Blanda ingredienserna till marinaden och gnid in kycklingen med den. Lägg kycklingen i en ugnsform och häll ginger beer runtom. Tillaga mitt i ugnen ca 1 tim, till en innertemperatur på 75° (mät intill lårbenet).

2

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Fräs bönor och vitlök i olja på hög värme ett par minuter.

3

Servera kycklingen och såsen från formen med riset och bönorna.

Scroll to Top