Du behöver
- hel kyckling
- 33 cl En flaska ginger beer
- 3 dl ris
Marinad
2 msk färsk ingefära
1 st finriven vitlöksklyfta
1 st finhackad röd chili
1 msk neutral olja
1 msk kinesisk soja
1 msk flytande honung
1 tsk salt
Vitlöksfrästa haricots verts
150 g haricots verts
2 st tunt skivade vitlöksklyftor
1 msk neutral olja
Ugn: 200º
Gör så här
Blanda ingredienserna till marinaden och gnid in kycklingen med den. Lägg kycklingen i en ugnsform och häll ginger beer runtom. Tillaga mitt i ugnen ca 1 tim, till en innertemperatur på 75° (mät intill lårbenet).
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Fräs bönor och vitlök i olja på hög värme ett par minuter.
Servera kycklingen och såsen från formen med riset och bönorna.