RECEPT FRÅN HJ

Hästskor

En knaprig klassiker med smak av pepparkaka.

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
60 stycken

Du behöver

  • 5.5 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 1.5 msk ljus sirap
  • 0.5 tsk kardemumma
  • 2 tsk kanel
  • 200 g smör eller margarin
  • 2 tsk bikarbonat
  • Ugn: 175°

Gör så här

1
Blanda mjöl, socker, sirap, kardemumma och kanel. Finfördela rumsvarmt smör i mjölblandningen. Rör ut bikarbonat i 1/2 msk ljummet vatten och blanda i degen. Arbeta ihop till en deg och låt vila kallt i 40 minuter.
2
Rulla ut degen lillfingertjocka längder och skär dem i 8 cm långa bitar. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och forma hästskor. Tryck till med gaffel och grädda mitt i ugnen i 10 minuter.

Recept