Hastkaka med plommon

Du behöver 7 dl vetemjöl 1 msk bakpulver 1 tsk kardemumma malen 1.25 dl strösocker 50 g smör 1 st ägg 2.5 dl mjölk 9...

Du behöver

  • 7 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk kardemumma malen
  • 1.25 dl strösocker
  • 50 g smör
  • 1 st ägg
  • 2.5 dl mjölk
  • 9 st plommon
  • pärlsocker

Ugn: 200º

ca 8 bitar

Gör så här

1
Blanda mjöl, bakpulver, kardemumma och socker i en skål och finfördela smöret däri.

2
Rör i ägg och mjölk, och blanda snabbt ihop till en deg. Klicka smeten i en smord form.

3
Dela, kärna ur och dela plommonen i klyftor och lägg ovanpå. Strö på pärlsocker och grädda i 30 minuter. Servera gärna direkt.

Scroll to Top