RECEPT FRÅN HJ

Harsyreparfait

Servera gärna med hallon till eller en chokladsås.

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
8 portioner

Du behöver

  • 3 dl harsyra
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2,5 dl mjölk
  • 6 st äggulor
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 msk glykossirap
  • 1 st gelatinblad

Gör så här

1

Skölj harsyran väl och låt den rinna av. Koka upp grädde och mjölk.

2

Vispa ihop äggulor och socker i en skål. Häll i den varma gräddmjölken under omrörning. Häll tillbaka allt i kastrullen och värm under omrörning tills det börjar tjockna. Rör i glykossirap.

3

Låt gelatinbladet ligga i kallt vatten i 5 minuter. Ta upp det och rör ner i smeten. Låt den svalna. Tillsätt harsyran och mixa smeten. Häll i en avlång form och frys in i minst 6 timmar.


Kommentar:
Servera gärna med hallon till eller en chokladsås.

Recept