Hamburgare med dijondressing

Du behöver 500 g nötfärs 0.75 dl vatten 1 tsk salt 2 krm svartpeppar nymald 4 st hamburgerbröd 2 msk smör Dressing: 1 msk dijonsenap...

Du behöver

  • 500 g nötfärs
  • 0.75 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymald
  • 4 st hamburgerbröd
  • 2 msk smör

Dressing:

1 msk dijonsenap
2 tsk honung
1 dl gräddfil

Tillbehör:

1 st salladshuvud
2 st tomater
1 st avokado

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Blanda nötfärs, vatten, salt och peppar och forma till 4 biffar som är ca 1 cm tjocka. Stek hamburgarna i en stekpanna med smör, ca 2 mi-nuter på varje sida.

2
Dela hamburgerbröden och rosta dem i brödrost eller i ugn på 225°.

3
Dressing: Blanda senap, honung och gräddfil.

4
Lägg, på underdelen av hamburgerbrödet, salladsblad, biff, skivad tomat och avokado. Ringla över dressingen lägg på toppen av ham-burgerbrödet.

Scroll to Top