RECEPT FRÅN HJ

Hamburgare med dijondressing

Foto: Karin Mönefors

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 500 g nötfärs
  • 0.75 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymald
  • 4 st hamburgerbröd
  • 2 msk smör
  • Dressing:

  • 1 msk dijonsenap
  • 2 tsk honung
  • 1 dl gräddfil
  • Tillbehör:

  • 1 st salladshuvud
  • 2 st tomater
  • 1 st avokado
  • Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Blanda nötfärs, vatten, salt och peppar och forma till 4 biffar som är ca 1 cm tjocka. Stek hamburgarna i en stekpanna med smör, ca 2 mi-nuter på varje sida.
2
Dela hamburgerbröden och rosta dem i brödrost eller i ugn på 225°.
3
Dressing: Blanda senap, honung och gräddfil.
4
Lägg, på underdelen av hamburgerbrödet, salladsblad, biff, skivad tomat och avokado. Ringla över dressingen lägg på toppen av ham-burgerbrödet.

Recept