Hamburgare med coleslaw

Du behöver 2 st hamburgerkött finns på köttavdelningen salt svartpeppar 1 msk matfett krispsallad en korsning mellan isbergssallad och friséesallad 2 st tomater 0.25 st...

Du behöver

  • 2 st hamburgerkött finns på köttavdelningen
  • salt svartpeppar
  • 1 msk matfett
  • krispsallad en korsning mellan isbergssallad och friséesallad
  • 2 st tomater
  • 0.25 st rödlök skivad
  • 2 st hamburgerbröd grova

Coleslaw:

3 dl rödkål eller vitkål
1 tsk rapsolja
2 tsk vitvinsvinäger
0.5 dl lätt crème fraiche
0.5 tsk dijonsenap
salt och peppar
0.5 st äpple

Gör så här

1
Coleslaw: Lägg hyvlad kål i en bunke och stöt ihop den med en träsked. Tillsätt olja, vinäger, lätt crème fraiche och senap. Smaka av med salt och peppar och blanda med tunt skivat äpple.

2
Salta och peppra hamburgarna. Stek dem i en stekpanna med matfett, ca 3 minuter per sida. Lägg sallad, hamburgare, tomatskivor och lök på bottendelen av brödet. Toppa med övre delen av brödet och servera med coleslaw vid sidan om.

Scroll to Top