Halstrad tonfiskcarpaccio

Du behöver 400 g färsk tonfisk 2 msk japansk soja 1 msk ljus sirap 2 tsk vatten 0.5 tsk ättiksprit 0.5 st röd chili 0.5...

Du behöver

  • 400 g färsk tonfisk
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk ljus sirap
  • 2 tsk vatten
  • 0.5 tsk ättiksprit
  • 0.5 st röd chili
  • 0.5 kruka koriander
  • 0.5 dl hackade salta jordnötter

Gör så här

1

Grilla eller stek tonfisken runtom på riktigt hög värme, tills du får en stekyta, fisken ska vara rå inuti. Skär tonfisken i ½ cm tjocka skivor och lägg på ett fat.

2

Rör ihop soja, sirap, vatten, ättika och chili.

3

Skeda vinägretten över tonfisken och toppa med hackad koriander och jordnötter.

Scroll to Top