Halloumisallad med polkabetor

Du behöver Sallad: 500 g polkabetor 0.75 dl mandel olivolja flingsalt nymald peppar 250 g halloumi 0.5 st röd chilifrukt dillkvistar Dressing: 1 dl mandel...

Du behöver

Sallad:

500 g polkabetor
0.75 dl mandel
olivolja
flingsalt
nymald peppar
250 g halloumi
0.5 st röd chilifrukt
dillkvistar

Dressing:

1 dl mandel
1 st vitlöksklyfta
2 dl hackad dill
pressad saft av 1 citron
1 dl olivolja
röd chilifrukt
salt
nymald peppar

Gör så här

1

Dressing: Grovhacka mandel och vitlök. Mixa sedan med dill, citronsaft och olivolja.

2

Klyv chilifrukten på längden. Skrapa ur kärnorna, hacka frukten och blanda i dressingen. Smaka av med salt och peppar.

3

Sallad: Skala polkabetorna och hyvla dem tunt på mandolin eller med osthyvel. Rosta mandeln i en torr och het stekpanna.

4

Lägg upp mangold- eller spenatblad och polkaskivor på ett fat. Ringla över lite olivolja. Krydda med flingsalt och peppar.

5

Skiva osten och stek gyllenbrun i olivolja. Fördela över salladen.

6

Häll lite av dressingen på salladen och servera resten till. Strö över mandel, strimlad chili och dillkvistar.

Scroll to Top