Du behöver
Sallad:
500 g polkabetor
0.75 dl mandel
olivolja
flingsalt
nymald peppar
250 g halloumi
0.5 st röd chilifrukt
dillkvistar
Dressing:
1 dl mandel
1 st vitlöksklyfta
2 dl hackad dill
pressad saft av 1 citron
1 dl olivolja
röd chilifrukt
salt
nymald peppar
Gör så här
Dressing: Grovhacka mandel och vitlök. Mixa sedan med dill, citronsaft och olivolja.
Klyv chilifrukten på längden. Skrapa ur kärnorna, hacka frukten och blanda i dressingen. Smaka av med salt och peppar.
Sallad: Skala polkabetorna och hyvla dem tunt på mandolin eller med osthyvel. Rosta mandeln i en torr och het stekpanna.
Lägg upp mangold- eller spenatblad och polkaskivor på ett fat. Ringla över lite olivolja. Krydda med flingsalt och peppar.
Skiva osten och stek gyllenbrun i olivolja. Fördela över salladen.
Häll lite av dressingen på salladen och servera resten till. Strö över mandel, strimlad chili och dillkvistar.