Du behöver
Botten:
3 st ägg
1.5 dl strösocker
0.75 dl vetemjöl
0.75 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
1.5 dl vispgrädde
200 g vit choklad
250 g mascarpone
400 g hallon
Hallonsirap:
150 g hallon
1 msk pressad citronsaft
3 msk strösocker
Ugn: 175°
Gör så här
Fyllning: Koka upp grädden. Hacka chokladen och lägg i en skål. Häll grädden över chokladen. Rör om tills den smält. Rör i mascarpone. Låt fyllningen stå kallt och stelna till.
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver. Sikta ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 20 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter. Låt svalna.
Koka upp hallon, citronsaft och socker. Koka tills det tjocknar, ca 30 minuter. Sila bort kärnorna och låt sirapen kallna.
Dela tårtbottnen i två delar. Bred på hälften av fyllningen och lägg på lite hallon. Lägg på den andra bottnen och bred på resten av fyllningen. Ringla över sirapen och toppa med hallon.