Kladdkaka med mörk choklad

En extra lyxig kladdkaka med mörk choklad och färska bär på toppen. Det här är kladdkakan för dig som älskar choklad.

10 bitar
Du behöver

  • 150 g mörk choklad
  • 100 g smör
  • 3 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • ½ tsk vaniljpulver
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Servera med

grädde
bär

Ugn: 175°

Gör så här

1

Hacka chokladen och smält smöret. Lägg ner chokladen i smöret och rör om tills den smält.

2

Vispa ihop ägg, socker och vaniljpulver. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten tillsammans med chokladsmöret. Rör till en jämn smet.

3

Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i 18 minuter. Låt kallna.

4

Servera med grädde och bär.

Scroll to Top