Du behöver

  • 400 g vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 80 g kallt smör i tärningar
  • 75 g hallon
  • 75 g socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk
  • .5 dl kärnmjölk
  • vispat ägg
  • Till servering

  • florsocker
  • creamcheese
  • rivet citronskal

Gör så här

1

Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål. Smula ner smöret i blandningen. Blanda hallon, socker och vaniljsocker. Blanda ner det i mjölblandningen. Knåda samman degen lätt till en homogen klump.

2

Kavla ut degen till en 2 ½ cm tjock rund cirkel på ett mjölat bord. Lägg degcirkeln på ett bakplåtspapper på en bakplåt. Skär 8 bitar utan att skära rakt igenom degen. Pensla med ägg.

3

Grädda degen i ca 20 minuter i 225 grader. Nu är det lätt at bryta loss en bit scones. Pynta med lite florsocker och servera med creamcheese och citron.


Recept