Hallonrulle med kokosmaräng

Du behöver 5 st äggvitor 2.5 dl strösocker 125 g kokosflingor 3 msk vetemjöl Fyllning 3 dl vispgrädde 150 g hallon 50 g vinbär Garnering:...

Du behöver

  • 5 st äggvitor
  • 2.5 dl strösocker
  • 125 g kokosflingor
  • 3 msk vetemjöl

Fyllning

3 dl vispgrädde
150 g hallon
50 g vinbär

Garnering:

50 g choklad
1 dl vispgrädde
hallon och vinbär

Ugn: 175 º

Gör så här

1

Vispa äggvitor med hälften av sockret till skum. Tillsätt resten av sockret under vispning och vispa till en fast maräng.

2

Blanda i kokos och sikta ner mjöl. Vänd försiktigt om tills allt är blandat.

3

Bred ut smeten i en långpanna, 30×40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda strax under mitten i 20 minuter.

4

Vänd upp kakan på ett bakplåtspapper och lossa bakpappret. Låt kakan svalna.

5

Vispa grädden och bred den över bottnen. Strö på hallon och vinbär och rulla ihop.

6

Ringla smält choklad över rullen. Vispa grädden till garnering och spritsa eller klicka på rullen. Toppa med hallon och vinbär.

Scroll to Top