RECEPT FRÅN HJ

Hallonrulle med kokosmaräng

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
8 bitar

Du behöver

  • 5 st äggvitor
  • 2.5 dl strösocker
  • 125 g kokosflingor
  • 3 msk vetemjöl
  • Fyllning

  • 3 dl vispgrädde
  • 150 g hallon
  • 50 g vinbär
  • Garnering:

  • 50 g choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • hallon och vinbär
  • Ugn: 175 º

Gör så här

1

Vispa äggvitor med hälften av sockret till skum. Tillsätt resten av sockret under vispning och vispa till en fast maräng.

2

Blanda i kokos och sikta ner mjöl. Vänd försiktigt om tills allt är blandat.

3

Bred ut smeten i en långpanna, 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda strax under mitten i 20 minuter.

4

Vänd upp kakan på ett bakplåtspapper och lossa bakpappret. Låt kakan svalna.

5

Vispa grädden och bred den över bottnen. Strö på hallon och vinbär och rulla ihop.

6

Ringla smält choklad över rullen. Vispa grädden till garnering och spritsa eller klicka på rullen. Toppa med hallon och vinbär.


Recept