Du behöver
- 200 g färska hallon
- 0.75 dl hallonsaft
- 0.75 dl vatten
- 0.75 dl gelésocker multi
- 100 g blockchoklad vit med lemon
- 3 dl grädde
- 0.75 dl gelésocker multi
Garnering:
citronmeliss
Det här behövs till ca 4-5 port:
Gör så här
1
Fördela hallonen i 4-5 portionsglas.
2
Häll hallonsaft, vatten och 3/4 dl Gelésocker Multi i en kastrull. Låt det koka upp. Fördela det över hallonen. Ställ glasen kallt så att gelén stelnar.
3
Dela chokladen i mind-re bitar och lägg den i en kastrull tillsammans med grädde och 3/4 dl Gelésocker. Låt det smälta på svag värme under omrörning. Låt blandningen koka 1/2 minut. Ta det från värmen och låt det svalna. Rör då och då i det.
4
Fördela chokladgrädden i glasen och ställ dem kallt igen att stelna. Garnera med citronmeliss.