Hallonpannacotta

Med hjälp av Gelésocker Multi kan du inte misslyckas med denna festliga dessert.

Du behöver

  • 200 g färska hallon
  • 0.75 dl hallonsaft
  • 0.75 dl vatten
  • 0.75 dl gelésocker multi
  • 100 g blockchoklad vit med lemon
  • 3 dl grädde
  • 0.75 dl gelésocker multi

Garnering:

citronmeliss

Det här behövs till ca 4-5 port:

Gör så här

1
Fördela hallonen i 4-5 portionsglas.

2
Häll hallonsaft, vatten och 3/4 dl Gelésocker Multi i en kastrull. Låt det koka upp. Fördela det över hallonen. Ställ glasen kallt så att gelén stelnar.

3
Dela chokladen i mind-re bitar och lägg den i en kastrull tillsammans med grädde och 3/4 dl Gelésocker. Låt det smälta på svag värme under omrörning. Låt blandningen koka 1/2 minut. Ta det från värmen och låt det svalna. Rör då och då i det.

4
Fördela chokladgrädden i glasen och ställ dem kallt igen att stelna. Garnera med citronmeliss.

Scroll to Top