Du behöver
- 75 g vit choklad
- 3 st ägg
- 2.5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 100 g smör
- 1 dl mjölk
- 3.5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
Topping:
75 g smör
100 g färskost
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
50 g hallon
Garnera med:
hallon
Ugn: 175°
Gör så här
1
Smält chokladen över vattenbad. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Smält smöret och häll i mjölken.
2
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med smörblandningen. Rör i den smälta chokladen.
3
Häll smeten i muffinsformar som står i en muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen, 15 minuter. Låt svalna.
4
Topping: Rör rumsvarmt smör och färskost smidigt. Blanda i florsocker, vaniljsocker och hallon. Bred eller spritsa toppingen på muffinsen. Garnera med hallon.