RECEPT FRÅN HJ

Halloncheesecake med hasselnötter

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
12 stycken

Du behöver

  • 200 g digestivekex
  • 1 dl rostade hasselnötter
  • 100 g smör
  • Fyllning:

  • 125 g vit choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 400 g färskost
  • 150 g hallon
  • 0.5 dl strösocker
  • Garnering: kolasås, hallon

Gör så här

1

Hacka nötterna fint i matberedare. Lägg i kexen och kör tills de blivit smulor. Smält smöret och blanda med smulorna. Ställ pappersformar, som rymmer 1 dl, i ett muffinsbleck och fördela smulorna i dem. Tryck till med en liten sked så det blir en botten. Ställ kallt medan fyllningen görs.

2

Smält chokladen över vattenbad under omrörning. Låt den svalna något. Vispa grädde och vaniljsocker.

3

Rör färskosten mjuk med elvisp. Blanda i hallonen och kör med elvispen tills de är lätt mosade. Rör i smält choklad. Vänd sist i vispad grädde.

4

Fördela smeten i formarna. Frys in i minst 4 timmar. Ta upp desserterna och ta ur dem ur formarna. Garnera med kolasås och hallon. Servera eventuellt extra kolasås till.


Recept