Du behöver
- 50 g jäst
- 5 dl mjölk
- 150 g smör rumsvarmt
- 1 dl strösocker
- 1 tsk salt
- vetemjöl ca 13 dl
Fyllning:
100 g smör
1 dl strösocker
100 g vit choklad
200 g hallon färska eller frysta tinade
Pensling:
ägg
Garnera med:
50 g vit choklad
Ugn: 250°
30 bullar
Gör så här
1
Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör tills jästen lösts upp. Klicka i rumsvarmt smör och tillsätt socker, salt och mjöl. Arbeta degen väl i maskin i 10 minuter. Låt jäsa övertäckt, 40 minuter.
2
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till en platta, 40×30 cm.
3
Fyllning: Bred på rumsvarmt smör på halva plattan och strö över socker, riven choklad och lätt mosade hallon.
4
Vik över den ofyllda delen och skär varje platta i 15 remsor. Snurra ihop remsorna till bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta, 30 minuter.
5
Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen, ca 8 minuter.
6
Vid servering: Garnera bullarna med smält choklad.