Hallonbullar med vit choklad

Riktiga sommarbullar med både bär och choklad.

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 150 g smör rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • vetemjöl ca 13 dl

Fyllning:

100 g smör
1 dl strösocker
100 g vit choklad
200 g hallon färska eller frysta tinade

Pensling:

ägg

Garnera med:

50 g vit choklad

Ugn: 250°

30 bullar

Gör så här

1
Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör tills jästen lösts upp. Klicka i rumsvarmt smör och tillsätt socker, salt och mjöl. Arbeta degen väl i maskin i 10 minuter. Låt jäsa övertäckt, 40 minuter.

2
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till en platta, 40×30 cm.

3
Fyllning: Bred på rumsvarmt smör på halva plattan och strö över socker, riven choklad och lätt mosade hallon.

4
Vik över den ofyllda delen och skär varje platta i 15 remsor. Snurra ihop remsorna till bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta, 30 minuter.

5
Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen, ca 8 minuter.

6
Vid servering: Garnera bullarna med smält choklad.

Scroll to Top