Hallonbullar med lakrits

Du behöver 50 g jäst 150 g smör 1.5 dl vispgrädde 3.5 dl mjölk 1 dl strösocker 1 tsk salt 1.5 tsk kardemumma malen 14...

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 150 g smör
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 3.5 dl mjölk
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1.5 tsk kardemumma malen
  • 14 dl vetemjöl

Fyllning:

100 g smör
300 g mandelmassa riven
1 msk lakritspulver
1 dl hallonsylt

Pensling:

ägg
pärlsocker

Ugn: 225°

Gör så här

1
Smula ner jästen i en skål. Smält smöret och tillsätt grädde och mjölk och värm till 37°. Häll degspadet över jästen och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt socker, salt, kardemumma och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt degen jäsa övertäckt i 30–40 minuter.

2
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två bitar. Kavla ut varje bit till en ca 1 1/2 cm tjock rektangel.

3
Fyllning: Rör ihop rumsvarmt smör, riven mandelmassa och lakritspulver och bred på degplattorna. Bred på hallonsylt. Rulla ihop från långsidan och skär i 2 cm tjocka skivor.

4
Lägg bullarna i bullformar och låt jäsa övertäckta, 45 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 8–10 minuter.

Scroll to Top