RECEPT FRÅN HJ

Hallon- och lakritssylt

Vår goda hallonsylt får udd med lakrits. Måste provas!

Av . Foto: Thomas Carlgren

Tillagningstid: 30 minuter
1 liter

Du behöver

  • 2 l hallon
  • 500 g syltsocker
  • 2.5 tsk lakritspulver

Gör så här

1

Lägg hallonen i en gryta. Hetta upp långsamt och koka på svag ­värme under lock ca 8 minuter. Skaka grytan då och då.

2

Rör i sockret och höj värmen. Koka sylten ganska kraftigt utan lock i 2–3 minuter.

3

Ta grytan från värmen och skumma av. Smaka av med lakritspulver. Låt sylten vila 15 minuter. Rör någon gång så att temperaturen jämnas ut.

4

Häll sylten ända upp till kanten i varma, väl rengjorda burkar och sätt på lock. Förvara mörkt och svalt eller i kylen.


Recept