RECEPT FRÅN HJ

Hallon- och blåbärstarteletter

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
8 stycken

Du behöver

    Pajdeg:

  • 125 g smör
  • 1 dl florsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 st äggulor
  • 2 msk vatten
  • Fyllning:

  • 200 g färskost
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Garnera med:

  • 250 g hallon
  • 200 g blåbär
  • Ugn: 175°

Gör så här

1
Pajdeg: Hacka samman smör, florsocker, mjöl och vaniljsocker till en smulig massa. Tillsätt äggulor och kallt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila kallt i 30 minuter.
2
Kavla ut degen och ta ut rundlar som är något större än tartelettformarna och tryck ut degen i formarna. Låt stå kallt i 30 minuter. Grädda i ca 15 minuter, tills de fått fin färg. Låt kallna.
3
Fyllning: Vispa samman färskost, crème fraiche, socker och vaniljsocker med elvisp. Fördela i formarna och garnera med bär.

Recept