Du behöver
- 400 g högrev eller annat nötkött
- 2 msk smör
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 msk paprikapulver
- 1 tsk kummin mald
- 1 msk tomatpuré
- 1 l vatten
- 2 st grönsaksbuljongtärningar
- 1 st körsbärstomater 400 g
- 6 st potatis
- 1 st röd paprika
- 1 st grön paprika
- 1 st röd chilipeppar
- salt peppar
Servera med:
crème fraîche
hackad lök
riven ost
Gör så här
1
Putsa köttet och skär det i mindre bitar. Bryn köttet i en stekpanna med smör och lägg över i en gryta.
2
Skala och hacka lök och vitlök och fräs i stekpannan i smör. Lägg över i grytan. Tillsätt paprikapulver, kummin, tomatpuré, vatten, buljongtärningar och körsbärstomater, och koka under lock, 30 minuter.
3
Skala och tärna potatisen och lägg ner i grytan. Dela paprikor och chili och ta bort kärnorna. Skär paprikan i bitar och finhacka chilin. Lägg ner i grytan och koka tills allt är klart, ca 30 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4
Servera med crème fraiche, hackad lök och riven ost.