Gulaschsoppa på högrev

Du behöver 400 g högrev eller annat nötkött 2 msk smör 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 2 msk paprikapulver 1 tsk kummin mald...

Du behöver

  • 400 g högrev eller annat nötkött
  • 2 msk smör
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 tsk kummin mald
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 l vatten
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 1 st körsbärstomater 400 g
  • 6 st potatis
  • 1 st röd paprika
  • 1 st grön paprika
  • 1 st röd chilipeppar
  • salt peppar

Servera med:

crème fraîche
hackad lök
riven ost

Gör så här

1
Putsa köttet och skär det i mindre bitar. Bryn köttet i en stekpanna med smör och lägg över i en gryta.

2
Skala och hacka lök och vitlök och fräs i stekpannan i smör. Lägg över i grytan. Tillsätt paprikapulver, kummin, tomatpuré, vatten, buljongtärningar och körsbärstomater, och koka under lock, 30 minuter.

3
Skala och tärna potatisen och lägg ner i grytan. Dela paprikor och chili och ta bort kärnorna. Skär paprikan i bitar och finhacka chilin. Lägg ner i grytan och koka tills allt är klart, ca 30 minuter. Smaka av med salt och peppar.

4
Servera med crème fraiche, hackad lök och riven ost.

Scroll to Top