Gulaschgryta

En härlig gryta med mustig smak.

Du behöver

  • 600 g högrev
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st burk krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk paprikapulver
  • salt och peppar
  • 2 st paprika

Servera med:

potatis kokt
crème fraîche

Gör så här

1
Skär köttet i bitar som är 2×2 cm, och bryn dem i en stekpanna med smör. Lägg över i en gryta.

2
Skala och hacka löken och lägg i grytan tillsammans med pressad vitlök, tomater, vatten och buljongtärning.

3
Krydda med paprikapulver, salt och peppar och koka under lock i ca 1 timme, tills köttet är mört.

4
Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Tillsätt till grytan och koka i 10 minuter. Smaka av. Servera med kokt potatis och en klick crème fraiche.

Scroll to Top