Du behöver
- 600 g högrev
- 1 msk smör eller margarin
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st burk krossade tomater
- 2 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 1 msk paprikapulver
- salt och peppar
- 2 st paprika
Servera med:
potatis kokt
crème fraîche
Gör så här
1
Skär köttet i bitar som är 2×2 cm, och bryn dem i en stekpanna med smör. Lägg över i en gryta.
2
Skala och hacka löken och lägg i grytan tillsammans med pressad vitlök, tomater, vatten och buljongtärning.
3
Krydda med paprikapulver, salt och peppar och koka under lock i ca 1 timme, tills köttet är mört.
4
Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Tillsätt till grytan och koka i 10 minuter. Smaka av. Servera med kokt potatis och en klick crème fraiche.