RECEPT FRÅN HJ

Gubbröra i glas

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
10 portioner

Du behöver

  • 4 st hårdkokta ägg
  • 1 burk matjessill
  • 4 msk majonnäs
  • 1 msk finhackad rödlök
  • 2 msk hackad dill
  • 2 skiva kavring
  • 5 st rädisor
  • smörgåskrasse
  • Ugn: 150°

Gör så här

1

Skala och hacka äggen. Häll av spadet från sillen och hacka den. Blanda samman majonnäs, hackad lök och dill. 

2

Blanda i hackat ägg och sill och smaka av med salt och peppar.

3

Hacka kavringen fint. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i ca 10 minuter.

4

Fördela gubbröran i små glas och toppa med rostad kavring, tunt skivade rädisor och klippt krasse.


Recept