Grovt bröd

Ett saftigt, grovt bröd.

Du behöver

  • 4 dl filmjölk
  • 25 g jäst
  • 3 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk fänkål stött
  • 0.5 dl sirap mörk
  • 4 dl grovt rågmjöl
  • 3 dl vetemjöl special
  • 1.5 dl solroskärnor
  • 1 dl linfrö

Ugn: 200°

1 bröd

Gör så här

1
Värm filmjölken till 37°. Smula ner jästen i en skål. Häll filmjölken över jästen och rör tills jästen lösts upp.

2
Tillsätt olja, salt, fänkål, sirap, rågmjöl, vetemjöl, solroskärnor och linfrö. Arbeta väl i 10 minuter till en lös deg.

3
Låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Häll degen i en smord form och lät jäsa övertäckt i 30 minuter. Grädda i 1 timme. Låt gärna brödet vila i 1 dygn innan det äts.

Scroll to Top