Du behöver
- 4 dl filmjölk
- 25 g jäst
- 3 msk rapsolja
- 1 tsk salt
- 2 tsk fänkål stött
- 0.5 dl sirap mörk
- 4 dl grovt rågmjöl
- 3 dl vetemjöl special
- 1.5 dl solroskärnor
- 1 dl linfrö
Ugn: 200°
1 bröd
Gör så här
1
Värm filmjölken till 37°. Smula ner jästen i en skål. Häll filmjölken över jästen och rör tills jästen lösts upp.
2
Tillsätt olja, salt, fänkål, sirap, rågmjöl, vetemjöl, solroskärnor och linfrö. Arbeta väl i 10 minuter till en lös deg.
3
Låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Häll degen i en smord form och lät jäsa övertäckt i 30 minuter. Grädda i 1 timme. Låt gärna brödet vila i 1 dygn innan det äts.