RECEPT FRÅN HJ

Grönsallad med avokado och picklade jordgubbar

Av . Foto: Carin Pålsson

Okänd
8 portioner

Du behöver

  • blandad grönsallad
  • silverlök
  • morötter
  • avokado
  • slanggurkor
  • 1 dl russin
  • 1 dl pinjenötter
  • 1 dl mynta
  • libbsticka
  • Enkel dressing

  • 2 dl olivolja,
  • 2 msk flytande honung
  • 1 tsk blåa vallmofrön
  • flaksalt och nymald svartpeppar
  • Picklade jordgubbar

  • 300 g gröna jordgubbar
  • 2.5 dl socker
  • 2.5 dl vatten
  • 2 dl vitvinsvinäger
  • myntablad
  • Salsa Romesco

  • spansk peppar
  • stor röd paprika
  • 75 g skalade mandlar
  • 75 g hasselnötter
  • 2 msk olivolja
  • 1.5 dl olivolja
  • 1 skiva torrt bröd
  • stora klyftor vitlök
  • 200 g burktomater
  • 1 msk paprikapulver
  • 3 msk rödvinsättika
  • salt
  • färskmald svartpeppar

Gör så här

1

Blanda salladen. Rör samman dressingen och häll den över salladen.

2

Koka upp socker, vatten och vinäger. Sjud tills sockret lösts upp. Låt lagen bli helt kall. Snoppa jordgubbarna. Lägg dem i rengjorda glasburkar. Lägg i lite mynta i varje burk. Låt stå kallt i 12 timmar.

3

Rosta paprikan på hög värme eller grill i ugnen. Dra bort skinnet. Rosta mandlar och hasselnötter, ca 5 minuter, smula ner chilin i nötblandningen.

4

Värm upp 2 msk olivolja i en panna. Rosta brödet tills det är gyllene.

5

Blanda samman chili, nötblandning, paprika, cayennepeppar, vinäger och kör i mixer. Häll i lite olivolja i taget tills det blir en bra ”pestokonsistens”.. Smaka av med salt och peppar. Håller väl övertäckt i en månad i kylen.


Recept