RECEPT FRÅN HJ

Grönsallad med ädelostdressing

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
10 portioner

Du behöver

  • 500 g grön sparris
  • 2 msk rapsolja
  • 150 g sockerärter
  • 2 st hjärtsalladshuvuden
  • 1 dl valnötter
  • Dressing:

  • 140 g ädelost
  • 3 dl gräddfil
  • salt och peppar
  • 2 msk hackad persilja

Gör så här

1

Bryt av nedersta biten på sparrisen och dela sparrisen på längden. Stek den i olja i stekpanna ett par minuter.

2

Ansa sockerärterna och koka dem en minut. Spola dem i kallt vatten och låt rinna av.

3

Bryt salladen i bitar och lägg på ett fat tillsammans med sparris och sockerärter. Strö över valnötter.

4

Mosa ädelosten i en skål och rör ut den med gräddfil. Smaka av med salt och peppar och rör i persilja. Klicka lite av dressingen över salladen och servera resten bredvid.


Recept