Grönsallad med ädelostdressing

Du behöver 500 g grön sparris 2 msk rapsolja 150 g sockerärter 2 st hjärtsalladshuvuden 1 dl valnötter Dressing: 140 g ädelost 3 dl gräddfil...

Du behöver

  • 500 g grön sparris
  • 2 msk rapsolja
  • 150 g sockerärter
  • 2 st hjärtsalladshuvuden
  • 1 dl valnötter

Dressing:

140 g ädelost
3 dl gräddfil
salt och peppar
2 msk hackad persilja

Gör så här

1

Bryt av nedersta biten på sparrisen och dela sparrisen på längden. Stek den i olja i stekpanna ett par minuter.

2

Ansa sockerärterna och koka dem en minut. Spola dem i kallt vatten och låt rinna av.

3

Bryt salladen i bitar och lägg på ett fat tillsammans med sparris och sockerärter. Strö över valnötter.

4

Mosa ädelosten i en skål och rör ut den med gräddfil. Smaka av med salt och peppar och rör i persilja. Klicka lite av dressingen över salladen och servera resten bredvid.

Scroll to Top