Du behöver

  • 2 st portabellosvampar
  • 1 st liten zucchini
  • 1 st liten aubergine
  • 8 st röda steklökar Eller 1 stor rödlök
  • 1 st röd snackpaprika
  • 200 g Saganakiost Eller 1 halloumiost
  • 1 msk olivolja
  • 1 st vitlöksklyfta finriven
  • 1 tsk flingsalt
  • Cashewnötsdipp

  • 200 g naturella cashewnötter
  • 1.5 dl vatten
  • 0.5 dl pressad citronsaft
  • 1 st vitlöksklyfta finriven
  • salt

Gör så här

1

Skär svamp, grönsaker och ost i jämnstora bitar. Trä upp på spett och pensla med olja blandad med vitlök. Salta.

2

Cashewnötsdipp: Mixa cashewnötter med vatten och citronsaft tills det blir en ljus och slät kräm. Smaka av med vitlök och salt.

3

Grilla eller stek spetten till fin färg och servera med dippsåsen. Servera gärna med hackade örter.


Recept