Du behöver
- 1 skiva rotselleri
- 1 st morot
- 1 st palsternacka
- 50 g haricots verts
- 1 st blomkålshuvud litet
- 1 st purjolök dm
- 5 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- salt och peppar
- 1 msk hackad persilja
Servera med:
våffelsmörgås
Gör så här
1
Skala och tärna rotselleri, morot och palsternacka. Dela bönorna i mindre bitar. Ansa blomkålen och dela i buketter. Skiva purjolöken.
2
Koka upp vatten och buljongtärning i en gryta. Tillsätt rotselleri, morot och palsternacka, och låt koka i 3 minuter. Tillsätt bönor, blomkål och purjolök och låt koka i ca 3 minuter, tills grönsakerna är mjuka. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja vid servering.
3
Våffelsmörgås: Lägg ihop 2 lantbrödsskivor med matfett och ost emellan och tillaga dem i våffeljärn eller. Dela dem diagonalt och servera till soppan.