Grönsakssoppa och ost- paprikamuffins

Du behöver 6 dl vatten 1 st grönsaksbuljongtärning 1 st morot 1 bitar rotselleri 1 st gulbeta 1 dl matvete 0.25 st blomkålshuvud 1 st...

Du behöver

  • 6 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 st morot
  • 1 bitar rotselleri
  • 1 st gulbeta
  • 1 dl matvete
  • 0.25 st blomkålshuvud
  • 1 st spetskål en klyfta
  • 0.5 st purjolök
  • salt och peppar

Garnera med:

1 msk hackad persilja

Ost- och paprikamuffins:

3.5 dl vetemjöl special med fullkorn
1.5 tsk bakpulver
2 krm salt
1.5 dl prästost riven lagrad
1.5 dl turkisk yoghurt
0.5 dl smör- & rapsolja
1 st ägg
1 st paprika grillad inlagd

Gör så här

1
Koka upp vatten och buljongtärning i en gryta. Skala och skär morot, rotselleri och gulbeta i tärningar och tillsätt till grytan tillsammans med matvetet. Koka i ca 10 minuter.

2
Dela blomkålen i små buketter. Strimla spetskålen och skiva purjolö-ken. Tillsätt blomkål, spetskål och purjolök till soppan och koka i 2 minuter. Smaka av med salt och peppar. Garnera med persilja.

3
Ost- och paprikamuffins:
9 stycken: Blanda 3 1/2 dl vetemjöl special med fullkorn, 1 1/2 tsk bakpulver och 2 krm salt i skålen till matberedaren med plastkniven monterad. Tillsätt 1 1/2 dl riven lagrad prästost, 1 1/2 dl turkisk yoghurt, 1/2 dl smör-& rapsolja, 1 ägg och 1 grillad inlagd paprika. Kör snabbt samman blandningen till en smet. Klicka eller spritsa ut smeten upp till 3/4 i dubbla mellanstora pappersformar. Strö över lite flingsalt. Grädda mitt i ugnen på 225º i ca 15 minuter. Servera muffinsen ljumma till soppan.


Kommentar:
Vill du förbereda muffinsen kan smeten kan ligga i spritspåsen i kylen!

Scroll to Top