Grönsakssoppa med kyckling

Du behöver 150 g kycklingfilé salt och peppar 1 msk smör eller margarin 6 dl vatten 1 st grönsaksbuljongtärning 1 msk sweet chilisås 1 tsk...

Du behöver

  • 150 g kycklingfilé
  • salt och peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 6 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 tsk ingefära riven färsk
  • 100 g rotselleri
  • 100 g morot
  • 100 g palsternacka
  • 10 cm purjolök
  • 50 g sockerärter
  • persilja

Gör så här

1
Strimla kycklingen. Salta och peppra. Stek kycklingen på hög värme i en stekpanna med smör.

2
Koka upp vatten, buljongtärning, sweet chilisås och ingefära. Skala och strimla rotselleri, morot och palsternacka. Ansa och strimla purjolöken. Lägg alltsammans i buljongen och koka i 10 minuter.

3
Strimla sockerärterna och lägg i tillsammans med kycklingen. Toppa med persilja.

Scroll to Top