Grönsaksgratäng med ost

Du behöver 200 g körsbärstomater 0.5 st zucchini 1 st vitlöksklyfta 1 msk färsk timjan 1 msk olivolja salt och peppar 1 dl parmesanost riven...

Du behöver

  • 200 g körsbärstomater
  • 0.5 st zucchini
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk färsk timjan
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 dl parmesanost riven
  • 250 g kesella 10%
  • 1 dl crème fraîche
  • 3 st ägg

Servera med:

sallad

Ugn: 200°

Gör så här

1
Halvera tomaterna. Dela zucchinin på längden och skiva den. Skala och hacka vitlöken. Fräs tomater, zucchini, vitlök och timjan i en stekpanna med olja.

2
Vispa samman parmesanost, kesella, crème fraiche och ägg och häll i smord ugnsfast form. Lägg i grönsakerna och baka i ugnen i ca 20 minuter tills den fått fin färg. Servera med sallad.

Scroll to Top