Grönsaksgratäng med fetaost

Du behöver 200 g broccoli 10 cm purjolök 0.5 st squash 1 st vitlöksklyfta 10 st oliver gröna 1 st potatis kokt 1 st tomat...

Du behöver

  • 200 g broccoli
  • 10 cm purjolök
  • 0.5 st squash
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 10 st oliver gröna
  • 1 st potatis kokt
  • 1 st tomat
  • 1 msk olivolja
  • 2 st ägg
  • 1 dl mjölk
  • 150 g keso
  • 75 g fetaost
  • salt och peppar

Servera med:

sallad

Ugn: 200°

Gör så här

1
Dela broccolin i mindre buketter och koka dem i 2 minuter. Låt rinna av.

2
Strimla purjolöken och skär squashen i halvmånar. Skala och finhacka vitlöken och dela oliverna i halvor. Skiva potatisen och tärna tomaten.

3
Fräs purjolök, zucchini och vitlök i en stekpanna med olja ett par minuter. Lägg över i en smord ugnsfast form tillsammans med oliver, potatis och tomat.

4
Vispa ihop ägg, mjölk, keso, smulad fetaost, salt och peppar, och häll i formen. Baka i ca 20 minuter. Servera med sallad till.

Scroll to Top