Grönkålspaj

Du behöver Pajdeg: 75 g smör 3 dl vetemjöl 1 dl kesella Fyllning: 1 st gul lök 100 g grönkål 2 msk smör Äggstanning: 3...

Du behöver

Pajdeg:

75 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl kesella

Fyllning:

1 st gul lök
100 g grönkål
2 msk smör

Äggstanning:

3 st ägg
1 dl kesella
1 dl vispgrädde
salt peppar
140 g gräddädelost riven

Garnera med:

granatäppelkärnor

Ugn: 225°

Gör så här

1
Pajdeg: Finfördela smöret i mjölet. Tillsätt kesella och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform. Nagga degen. Låt formen stå kallt, 30 minuter. Förgrädda, 10 minuter.

2
Fyllning: Skala och hacka löken. Ta bort grova delar från grönkålen och strimla kålen fint. Fräs lök och kål i en stekpanna med smör. Lägg över i pajskalet.

3
Äggstanning: Vispa samman ägg, kesella, grädde, salt och peppar, och häll i formen. Strö över ädelost. Grädda i ca 30 minuter. Garnera med granatäppelkärnor.

Scroll to Top