Du behöver
- 75 g smör
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl kesella
- 1 st gul lök
- 100 g grönkål
- 2 msk smör
- 3 st ägg
- 1 dl kesella
- 1 dl vispgrädde
- salt peppar
- 140 g gräddädelost riven
- granatäppelkärnor
Pajdeg:
Fyllning:
Äggstanning:
Garnera med:
Ugn: 225°
Gör så här
1
Pajdeg: Finfördela smöret i mjölet. Tillsätt kesella och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform. Nagga degen. Låt formen stå kallt, 30 minuter. Förgrädda, 10 minuter.
2
Fyllning: Skala och hacka löken. Ta bort grova delar från grönkålen och strimla kålen fint. Fräs lök och kål i en stekpanna med smör. Lägg över i pajskalet.
3
Äggstanning: Vispa samman ägg, kesella, grädde, salt och peppar, och häll i formen. Strö över ädelost. Grädda i ca 30 minuter. Garnera med granatäppelkärnor.