RECEPT FRÅN HJ

Grönkålspaj

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
6 portioner

Du behöver

    Pajdeg:

  • 75 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kesella
  • Fyllning:

  • 1 st gul lök
  • 100 g grönkål
  • 2 msk smör
  • Äggstanning:

  • 3 st ägg
  • 1 dl kesella
  • 1 dl vispgrädde
  • salt peppar
  • 140 g gräddädelost riven
  • Garnera med:

  • granatäppelkärnor
  • Ugn: 225°

Gör så här

1
Pajdeg: Finfördela smöret i mjölet. Tillsätt kesella och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform. Nagga degen. Låt formen stå kallt, 30 minuter. Förgrädda, 10 minuter.
2
Fyllning: Skala och hacka löken. Ta bort grova delar från grönkålen och strimla kålen fint. Fräs lök och kål i en stekpanna med smör. Lägg över i pajskalet.
3
Äggstanning: Vispa samman ägg, kesella, grädde, salt och peppar, och häll i formen. Strö över ädelost. Grädda i ca 30 minuter. Garnera med granatäppelkärnor.

Recept