RECEPT FRÅN HJ

Gröna vegotacos med picklad lök

Av . Foto: Pelle Bergström, Fabian Björnstjerna

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 200 g mix vegofärs
  • 200 g vitkål tunt strimlad
  • 2 st tomater tärnade
  • 50 g fetaost
  • 1 st lime i klyftor
  • Picklad rödlök

  • 1 dl vatten
  • 4 msk strösocker
  • 2 msk ättiksprit 12%
  • 1 st rödlök tunt skivad
  • Gröna tortillabröd

  • 50 g fryst spenat tinad
  • 3 dl vatten
  • 1 msk neutral olja
  • 1 tsk salt
  • 7 dl vetemjöl + till utbakning

Gör så här

1

Rör ihop vatten, socker och ättika. Vänd runt löken i lagen och låt stå till servering.

2

Mixa spenat, vatten och olja slätt i en matberedare med knivblad. Tillsätt salt och mjölet lite i taget tills det formas en deg. Dela degen i 12 bitar och rulla till bollar. Kavla tunt på mjölat bakbord.

3

Stek bröden i torr panna ca 2 min per sida. Håll bröden varma i en kökshandduk.

4

Tillaga färsen enligt anvisningen på förpackningen. Fyll bröden med vitkål,färs, tomater, smulad fetaost och picklad ­rödlök. Servera med ­limeklyftor.


Recept