Du behöver
- 200 g mix vegofärs
- 200 g vitkål tunt strimlad
- 2 st tomater tärnade
- 50 g fetaost
- 1 st lime i klyftor
Picklad rödlök
1 dl vatten
4 msk strösocker
2 msk ättiksprit 12%
1 st rödlök tunt skivad
Gröna tortillabröd
50 g fryst spenat tinad
3 dl vatten
1 msk neutral olja
1 tsk salt
7 dl vetemjöl + till utbakning
Gör så här
Rör ihop vatten, socker och ättika. Vänd runt löken i lagen och låt stå till servering.
Mixa spenat, vatten och olja slätt i en matberedare med knivblad. Tillsätt salt och mjölet lite i taget tills det formas en deg. Dela degen i 12 bitar och rulla till bollar. Kavla tunt på mjölat bakbord.
Stek bröden i torr panna ca 2 min per sida. Håll bröden varma i en kökshandduk.
Tillaga färsen enligt anvisningen på förpackningen. Fyll bröden med vitkål,färs, tomater, smulad fetaost och picklad rödlök. Servera med limeklyftor.