Gröna smörgåstårtsbakelser

Servera varje gäst en egen smörgåstårta i miniformat. De läckra bakelserna är helt vegetariska och mellan lagren gömmer sig två olika fyllningar. Smörgåstårtsbakelserna dekoreras med melon, avokado, ärtskott och jordgubbar.

Du behöver

  • 12 skiva rågbröd
  • 6 skiva formfranska
  • bordsmargarin

Fyllning 1

300 g frysta tinade gröna ärter
2 st vitlöksklyftor
1 st citron
2 msk rapsolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Fyllning 2

150 g fetaost
0.5 dl crème fraîche
100 g färskost
2 msk finhackad dill

Toppkräm

100 g färskost
0.5 dl crème fraîche
1 st ask finklippt krasse

Kanter och topping

ärtskott
2 st avokados
0.5 st citron
0.5 st cantaloupemelon
jordgubbar

Gör så här

1

Kantskär brödskivorna och skär kvadrater som är lika stora ur de ljusa och mörka bröden 8-10×8-10 cm stora. Bred ut bordsmargarinet på 6 grova och 6 ljusa.

2

Skala och finhacka vitlöksklyftorna till fyllning 1. Riv citronskalet och mixa samman samtliga ingredienserna, det går bra med en stavmixer eller en liten matberedare.

3

Mosa fetaosten med hjälp av en gaffel och blanda samman med färskosten, tillsätt crème fraiche och hackad dill.

4

Bred ut fyllning nummer 1 på de grova brödskivorna och täck med de ljusa. Bred ut fyllning nummer 2 på de ljusa brödskivorna och täck med de sista mörka brödskivorna.

5

Blanda samman samtliga ingredienser till toppkrämen och bred ut ovanpå och runt omkring bakelsen. Sätt fast ärtskott runtomkring.

6

Dela, kärna ur och skiva avokadofrukterna, pressa citronsaft över. Skala, kärna ur och klyfta eller gör kulor med hjälp av ett kuljärn av melonen.

7

Toppa bakelserna med avokadoskivor, melon och jordgubbar. Garnera med ärtskott eller kryddgrönt.

Scroll to Top