Du behöver

  • 12 skiva rågbröd
  • 6 skiva formfranska
  • bordsmargarin
  • Fyllning 1

  • 300 g frysta tinade gröna ärter
  • vitlöksklyftor
  • citron
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Fyllning 2

  • 150 g fetaost
  • 0.5 dl crème fraîche
  • 100 g färskost
  • 2 msk finhackad dill
  • Toppkräm

  • 100 g färskost
  • 0.5 dl crème fraîche
  • ask finklippt krasse
  • Kanter och topping

    Kanter och topping

  • ärtskott
  • avokados
  • citron
  • cantaloupemelon
  • jordgubbar

Gör så här

1

Kantskär brödskivorna och skär kvadrater som är lika stora ur de ljusa och mörka bröden 8-10x8-10 cm stora. Bred ut bordsmargarinet på 6 grova och 6 ljusa.

2

Skala och finhacka vitlöksklyftorna till fyllning 1. Riv citronskalet och mixa samman samtliga ingredienserna, det går bra med en stavmixer eller en liten matberedare.

3

Mosa fetaosten med hjälp av en gaffel och blanda samman med färskosten, tillsätt crème fraiche och hackad dill.

4

Bred ut fyllning nummer 1 på de grova brödskivorna och täck med de ljusa. Bred ut fyllning nummer 2 på de ljusa brödskivorna och täck med de sista mörka brödskivorna.

5

Blanda samman samtliga ingredienser till toppkrämen och bred ut ovanpå och runt omkring bakelsen. Sätt fast ärtskott runtomkring.

6

Dela, kärna ur och skiva avokadofrukterna, pressa citronsaft över. Skala, kärna ur och klyfta eller gör kulor med hjälp av ett kuljärn av melonen.

7

Toppa bakelserna med avokadoskivor, melon och jordgubbar. Garnera med ärtskott eller kryddgrönt.


Recept