Du behöver
- 250 g grön sparris
- 1 st schalottenlök
- 1 msk smör
- 4 dl kycklingbuljong av fond
- 2 dl matlagningsgrädde
- 1 st potatis
- salt peppar
Parmesanflarn:
2 dl parmesanost färskriven
Ugn: 225°
Gör så här
1
Ansa sparrisen och bryt bort den nedersta delen av stjälkarna. Skär av topparna och spara dem till serveringen. Skär resten av sparrisen i bitar. Skala och hacka schalottenlöken. Fräs sparrisbitarna och lök i en kastrull med smör, ca 3 minuter. Tillsätt buljong och grädde och låt koka tills lök och sparris är mjuka.
2
Skala och riv potatisen fint. Låt potatisrivet koka med för att reda av soppan. Smaka av med salt och peppar.
3
Parmesanflarn: Lägg parmesanosten i 4 avlånga högar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter, tills osten smält och fått färg. Låt flarnen svalna först på plåten och sedan på galler. Servera soppan i glas och garnera med sparristopparna. Lägg ostflarnen på kanten.