Du behöver
- 1 kg delikatesspotatis
- 2 msk olja
- salt och peppar
- 250 g grön sparris
- 100 g sockerärter
Dressing:
2 msk citronsaft
3 msk olja
1 msk honung
salt och peppar
1 dl hackad persilja
Ugn: 225°
Gör så här
Tvätta potatisen och dela stora i bitar. Blanda potatisen med olja och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med salt och peppar och rosta i ugn i 20 minuter.
Bryt av nedersta biten på sparrisen. Dela sparrisen i bitar. Ansa sockerärterna. Koka sparrisen i saltat vatten 2 minuter. Lägg i sockerärterna och koka 1 minut till. Låt rinna av.
Dressing: Vispa samman citronsaft, olja, honung, salt och peppar. Blanda dressingen med potatis, sparris och sockerärter och vänd sist i persilja. Servera potatisen varm eller ljummen.